Coaching voor
young professionals

Actueel

De winter is in het land

De donkere dagen zijn weer aangebroken. Vaak een moment van bezinning, terug kijken en het maken van voornemens voor het komende jaar. Ook op het gebied van je werk. Misschien knaagt het al een tijdje of wil je gewoon eens de rust pakken om jezelf opnieuw te leren kennen. Wil jij hier serieus mee aan de slag?

Als coach kan ik je helpen om stil te staan en een plan te maken voor de toekomst. Gedurende de wintermaanden bied ik een loopbaantraject van 4 sessies aan voor €400. Hierin ga je dieper in op wat je kunt, wat je wilt en waar je voor staat. Als je dit voor jezelf op een rijtje hebt geeft dat rust en ruimte en de basis om concrete stappen te maken als je dat nodig vindt.

 

 

 

 

Ben je nieuwsgierig, neem dan contact op. We maken dan een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Dat is vrijblijvend en jij bepaalt daarna of je aan de slag wilt. De sessies vinden plaats in en om Utrecht, afwisselend in Het Coachhuis en (als het weer goed genoeg is) wandelend in de natuur.

* Voor de snelle beslissers.
In 2021 zijn kosten van een loopbaantraject vanaf een drempel aftrekbaar voor de belasting.

 

 

 

 

Coaching

Herken je dit?

Je bent twintiger of dertiger. Na je studie ben je een baan ingerold en je hebt het best naar je zin. Toch zijn er dagen dat je twijfelt. Dan vraag je jezelf af of dit de plek is waar je over 5 jaar nog wilt zitten? Misschien ligt het aan de functie. Of aan wat je bedrijf verkoopt. Of je weet dat je meer in je mars hebt, maar je kan het niet laten zien. Wellicht voelt het alsof je bestemd bent voor wat anders.

Het kan ook zijn dat je vaker twijfelt. Dan weet je misschien al dat je niet op je plek zit. Het geeft stress en het voelt alsof je energie verspilt. Het liefst zou je een time-out nemen om alles eens goed op een rijtje te zetten.

Wil je dit?

Je bent meer in controle en hebt het stuur in handen.

Je hebt een proactieve houding op je werk en in je leven en bepaalt waar je heen gaat. Dat lukt je omdat je jezelf goed kent: je hebt helder voor ogen hoe je toekomst eruit ziet en werkt hiernaartoe. Je voelt aan wat bij je past en waar je energie van krijgt. Keuzes maken wordt daarom makkelijker, je weet namelijk beter waarnaar je op zoek bent. Dat betekent dat je ook met een gerust hart “nee” tegen iets kan zeggen.

Hoe kom je daar?

Stap één is om een goed beeld te krijgen van wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Je brengt dit stukje bij beetje in kaart. Je denkt er over na, schrijft het op, bespreekt dit met je familie, vrienden en andere mensen die je goed kennen. Dit klinkt simpel en dat is het misschien ook. Maar wat er naar boven komt kunnen ook eye-openers zijn, soms zelfs iets confronterends, iets waar je iets mee moet.

Een coach kan je helpen om dit proces door te gaan: om structuur aan te brengen, je de juiste vragen te stellen, de spiegel voor te houden, je instrumenten aan te reiken om over hobbels heen te stappen, je te ondersteunen als het lastig wordt.

Hoe kan ik je helpen?

In een coachtraject van (meestal) vijf gesprekken met daar tussendoor huiswerkopdrachten kan ik je helpen jezelf op de kaart te zetten. 

Ik coach op, zoals dat heet, de bovenstroom en de onderstroom. De eerste omvat wat anderen aan je kunnen zien, dus je gedrag en de omgeving waarin je werkt en leeft. De onderstroom gaat over wat er bij je vanbinnen speelt. Dat zijn de gedachten en gevoelens die je hebt. Maar ook fysieke signalen kunnen een bron zijn van informatie en tenslotte: zingeving.
Als je aandacht aan al deze niveaus besteedt, kom je snel tot de kern. Je ontdekt waar je kracht zit en wat eventuele belemmeringen zijn. Daar ga je in dit coachtraject mee aan de slag.

 

Over mezelf

In mijn werkzame leven geef ik inmiddels 22 jaar leiding aan professionals. Dit doe ik op een coachende manier. Belangrijk vind ik het om voor iedereen in het team een passende rol te vinden. In één op één gesprekken kijken we vervolgens naar hoe iemand verder kan ontwikkelen en doorgroeien. Dat geeft mij het plezier in mijn werk!

De bedrijven waar ik heb gewerkt zijn prestatiegericht. Dat leverde soms behoorlijk wat druk op. Toch is het mij gelukt om mezelf te blijven en trouw te blijven aan mijn waarden, bijvoorbeeld om balans te houden tussen werk en privé. Of bewust een aanbod af te slaan dat niet paste in mijn eigen toekomstbeeld. Hoe ik dat deed?

Mijn geheim

Op mijn 28ste heb ik een loopbaantraject doorlopen. Daar werden de vragen gesteld waarover je hierboven hebt gelezen. Het gaf mij een goed inzicht in mijn drijfveren en wat ik belangrijk vind. Dat heeft mij enorm geholpen in mijn carrière en in mijn leven. Ik wist goed wat ik wilde én wat ik niet wilde. Dat gaf duidelijkheid, rust en maakte keuzes maken eenvoudiger. 

Twintig jaar later heb ik nog een traject doorlopen. Dat heeft mij eraan helpen herinneren hoe belangrijk het is om zelfinzicht te hebben. Dat is de reden geweest om zelf het coachvak op te pakken. Ik wil jou als twintiger of dertiger graag helpen met het leggen van je puzzel. Durf je het aan?

 

Wat coachees zeggen

Mijn eerste baan gaf me niet de voldoening waarnaar ik op zoek was, maar ik durfde de sprong naar een andere baan niet te wagen. Door de hulp van Hans heb ik nu een nieuwe functie die veel beter bij me past. Ik heb namelijk geleerd wat ik wil en wat ik kan en daardoor kan ik me ook beter profileren op de arbeidsmarkt. Hans weet de juiste vragen te stellen, is motiverend en een fijne sparringpartner. Dit traject draait echt om wie je vanbinnen bent waardoor je een basis legt voor de rest van je leven. Ik heb dit dan ook ervaren als een ontdekkingstocht naar mezelf, maar dan wel met een steengoede gids!

-Rianne

Al wat langer merkte ik dat ik aan het zoeken was op mijn werk: is dit nou dé functie of wil ik verder kijken naar een andere plek? Het was enorm fijn om hierover in gesprek te gaan met Hans. Ik stond in dit traject écht stil bij vragen waar ik normaal gesproken niet over nadenk of omdat ik er geen tijd voor neem. Het heeft mij geholpen om goed naar mijn eigen gevoel en mijn waarden te luisteren. Maar ook om regelmatig te genieten op de plek waar ik werkzaam ben. Ik ben er nu achter gekomen dat een opleiding een mooie vervolgstap is binnen mijn huidige functie als leidinggevende. Ik zou iedereen een coachingstraject met Hans 100% aanraden!

-Anouk

Ik had recentelijk een belangrijke keuze gemaakt. De stap om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan en de veiligheid van een vaste baan op te geven.

De grootste uitdaging waar ik vrijwel direct voor kwam te staan: hoe hou ik balans tussen werk en privé? 
Al na twee sessies heb ik de eerste knopen door kunnen hakken. Wat mij
speciaal heeft geholpen is het inzicht in wat ik écht belangrijk vind en
dat te vertalen naar mijn werk, mijn leven eigenlijk. 
Hans was daarin een geweldige steun. Hij hield mij de spiegel voor, daagde
me uit en gaf me het vertrouwen de stappen te nemen. Ik kijk met heel
veel voldoening en plezier terug op het traject.
 
-Soraya

 

Samen met Hans heb ik gewerkt aan mijn leervraag: “hoe vind ik een werkomgeving en een rol waar ik mij de komende jaren goed bij voel”. We hebben stilgestaan bij mijn gevoelens die tijdens mijn werkzaamheden naar boven komen. We hebben dit gelinkt aan behoeften en zijn aan de slag gegaan met mijn waarden, kwaliteiten en overtuigingen.
Hans is een goede luisteraar, hij stelde me op mijn gemak en hielp me de zaken op een rijtje te krijgen.
Ik heb een bevestiging gekregen van wat belangrijk is voor me. Dit helpt me in mijn huidige werkomgeving/rol om de dingen te zien die bij mij passen. In een sollicitatiegesprek geef ik nu duidelijk aan wie ik ben en wat ik belangrijk vind, in plaats van het gevoel te hebben mezelf te moeten ‘verkopen’.

-Anja

 

Het coaching traject dat ik gevolgd heb bij Hans heeft mijn verwachtingen overtroffen! Tijdens de sessies heeft Hans mij hands-on tools aangereikt die ik in de praktijk kon toepassen. Direct resultaat dus!

-Eric

 

 

 

Contact

    Scroll naar top
    Chat openen