Gelukkig! Ik heb een luie coach.

“Fijn zeg! Ik heb een luie coach.”
Dit zou zomaar een uitspraak van iemand zijn die gecoacht wordt. Als je doorvraagt hoor je bijvoorbeeld dit:

Ik kan echt m’n verhaal doen. Zonder dat ik continu onderbroken wordt, luistert mijn coach geduldig naar me. Ook als ik het lastig vind om de juiste woorden te vinden of gewoon even na wil denken.
M’n coach grijpt trouwens wel in als ik begin te ratelen of er van alles en nog wat bij betrek. Dan word ik weer bij de les gehaald. We zijn geen kopje thee aan het drinken, we willen allebei ook resultaat zien.

Ik kan m’n eigen plan trekken. Mijn coach daagt me uit om na te denken over mogelijke oplossingen. Zonder zelf met allerlei, gevraagde of ongevraagde, adviezen te komen. In het begin is dat best wel even wennen, maar het zorgt er wel voor dat de idee├źn vanuit mijzelf komen en op die manier beter bij me passen. Ik merk dat mij dat extra motiveert om aan de slag te gaan.

Ik kan mezelf zijn. Heb ik het lastig, soms door emotie gegrepen, dan heb ik aan mijn coach een aandachtige, begripvolle en empathische partner. Dan voel ik mij gesteund, hij is er voor me, zonder de reddende engel te spelen. Dat is fijn. Ik zit hier voor mezelf en zal uiteindelijk zelf m’n weg moeten vinden.

In onze maatschappij heeft lui zijn vaak een negatieve klank. Het kan dus ook iets positiefs brengen. Lui zijn betekent dan niet de kantjes ervan aflopen, maar wel dat je de ander de ruimte en de tijd gunt om zelf een antwoord te vinden. Essentieel als het over coaching gaat!

Ben je door het lezen geïnteresseerd in wat een coachtraject voor jou kan betekenen?
Neem contact met me op via het contactformulier.

Hans Huizenga Coaching

Coachen vindt voor een groot deel plaats in het hier en nu. Wat ben je nu aan het doen? Probeer je iets te vermijden? Waar denk je aan? Wat voel je?

Scroll naar top