Lessen uit leiderschap

Oldtimer-Hans-Huizenga-Coaching

Hoeveel boeken zijn er niet geschreven over leiderschap. Er wordt ingegaan op tal van onderwerpen, over hoe je als leidinggevende doelen stelt en haalt, mensen inspireert, motiveert, een team smeedt, delegeert, voor mensen zorgt en ze helpt in hun groei. Ook als je geen leidinggevende rol hebt kun je hier veel van opsteken en voor jezelf gebruiken. Je bent per slot van rekening baas over jezelf!

Eerst een stukje theorie: in veel van de aanbevelingen voor leidinggevenden die je in de literatuur terugvindt schemert de zelf-determinatie theorie van Deci en Ryan door. Die stelt dat mensen uit zichzelf gemotiveerd raken wanneer er aan de drie psychologische basisbehoeften “competentie, autonomie en relatie” wordt voldaan. Dus, creëer je als bedrijf een omgeving die deze behoeften koestert, dan is dat een vruchtbare voedingsbodem voor intrinsiek gemotiveerd personeel. Laten we ze eens één voor één bekijken.

Oldtimer-Hans-Huizenga-Coaching

Competentie gaat over je capaciteiten om je werk goed te kunnen doen. Het gaat daarbij ook om het vertrouwen dat je in jezelf hebt dat je daarin effectief bent en resultaat haalt. Mocht dat niet zo zijn, heb je dan de mogelijkheid om hier aan te werken? Krijg je de kans om te leren en te groeien? Door training, coaching of het opdoen van nieuwe ervaring, het oppakken van uitdagende werkzaamheden. Krijg je bij dat laatste de ondersteuning van je leidinggevende en, niet onbelangrijk, mag je fouten maken?

Autonomie is de volgende basisbehoefte. Iedere organisatie stelt doelen en ook jij hebt daar mee te maken. In hoeverre kun je nu zelf bepalen hoe je bij dat doel gaat komen. Kun je zelf je werk inrichten, beslissen over het tijdspad, de middelen en met wie je samen gaat werken. Past wat er van jou verwacht wordt bij jou als persoon, bij wie je bent. Nog mooier is natuurlijk als je inspraak hebt in je doelen of ze helemaal zelf kunt bepalen.

Tot slot: relatie. Hier gaat het over de interactie met andere mensen en over verbondenheid. In hoeverre wordt wat je doet gewaardeerd, heb je het gevoel dat je erbij hoort en dat je er toe doet in de samenwerking. Wordt er interesse getoond in jou als mens en in je situatie.
Onder relatie valt ook verbondenheid. Met je bedrijf, je team, het werk en de missie, waar werken jullie naar toe. Voel je verbondenheid dan geeft dat betekenis aan je werk en bepaalt of je op de langere termijn goed in je vel zit.

Bedrijven en leidinggevenden letten mijns inziens steeds beter op deze drie basisbehoeften. Maar het blijft mensenwerk en het gaat niet altijd goed. Heb jij op een gegeven moment het gevoel dat er iets niet klopt, loop dan het bovenstaande rijtje af. Misschien kan je aan de hand daarvan bepalen wat er mist en ga daar met jouw leidinggevende over in gesprek.

Ben je door het lezen geïnteresseerd in wat een coachtraject voor jou kan betekenen?
Neem contact met me op via het contactformulier.

Hans Huizenga Coaching

Coachen vindt voor een groot deel plaats in het hier en nu. Wat ben je nu aan het doen? Probeer je iets te vermijden? Waar denk je aan? Wat voel je?

Scroll naar top