Kip en Ei

Soms zie je een baan voorbij komen. Bij je eigen bedrijf of ergens anders. Leuke functie, denk je. Nieuwe verantwoordelijkheden, andere werkzaamheden, een stap omhoog, opzij of misschien omlaag, wat minder uren, dichter bij huis. Je laat het een paar dagen bezinken. Daarna lees je de vacature nog eens goed door en denkt er serieuzer over na. Je zet het voor jezelf op een rijtje, wat zijn de interessante dingen en wat vind je minder leuk. Daarna kijk je naar je huidige baan. Daar zitten ook leuke aspecten aan, zelfs een aantal die je écht niet op zou willen geven.

Als het bovenstaande je af en toe een keer overkomt, dan is dat in mijn optiek heel gezond. Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer te doen is. Je houdt jezelf scherp. Maar als je regelmatig in de verleiding komt en blijft twijfelen, dan helpt het als je er eens goed voor gaat zitten.

Ik weet wat ik wil als ik het zie.

Stel jezelf de vraag: wat wíl ik nou eigenlijk? Voor sommigen is dat het kip-en-ei probleem. Die zeggen: ik weet pas wat ik wil als ik het zie. Als dat voor jou geldt dan ben je in feite reactief. Je laat je leiden door wat er zoal langs komt, zonder dat je voor ogen hebt wat de dingen zijn waar je naar op zoek bent.

Wat in dat geval gaat helpen is dat je uitvindt wat voor jou belangrijk is: in het werk zelf, de organisatiecultuur, wat je wilt ontwikkelen, wat bij je past en waar je voor gaat. Een mooie oefening is dan om eens terug te kijken hoe je in het verleden je keuzes hebt gemaakt. Je krijgt dan een beeld van wat je drijft, maar ook wanneer een overtuiging met je aan de haal gaat of dat je bent bezweken onder de sociale druk.

Heb je jouw plaatje eenmaal helder, dan geeft dit rust en overzicht. Als je tot de conclusie bent gekomen dat er elementen missen in je huidige baan, dan kun je duidelijk aangeven welke deze zijn. Je kunt er dan actief naar op zoek gaan en mocht er iets op je pad komen, dan weet je al snel of dit iets is wat bij je past. Proactief dus!

Ben je door het lezen geïnteresseerd in wat een coachtraject voor jou kan betekenen?
Neem contact met me op via het contactformulier.

Hans Huizenga Coaching

Coachen vindt voor een groot deel plaats in het hier en nu. Wat ben je nu aan het doen? Probeer je iets te vermijden? Waar denk je aan? Wat voel je?

Scroll naar top