Ik wist niet dat ik het in me had

IJsberg - Hans Huizenga Coaching

Je wordt geboren met aanleg en talenten in een heleboel dingen. Sommige van die kwaliteiten ken je. Je gebruikt ze of misschien doe je dat juist niet. Bewust. Er zijn ook talenten die je nog niet ontdekt hebt of die gaandeweg je leven uit beeld zijn geraakt. Dat laatste kan gebeurd zijn door slechte ervaringen die je in het verleden hebt gehad. Misschien kreeg je de deksel op je neus terwijl je een kwaliteit inzette en heb je deze daarom maar even geparkeerd. Het kan ook zijn omdat je een richting in bent geslagen waar je je kwaliteit niet nodig hebt of in een bedrijfscultuur werkt waar het niet wordt gewaardeerd.

IJsberg - Hans Huizenga Coaching

Stel je voor, je bent erg creatief, maar zit in een baan die erg procesmatig is. Dan kun je je creativiteit niet echt kwijt. Wanneer de organisatie erg hiërarchisch gestuurd wordt, zit men waarschijnlijk ook niet te wachten op iemand die heel initiatiefrijk is. Of je bent terechtgekomen in een polderlandschap van eeuwig overleg, terwijl jouw kracht is om knopen door te hakken.

Als je nadenkt over stappen in je carrière is het belangrijk om al je kwaliteiten scherp te hebben, zowel de bekende als de onbekende. Daar is een stuk zelfonderzoek voor nodig: je kijkt naar jezelf in het heden en in het verleden en dat levert soms verrassend mooie uitkomsten. Een herontdekt talent kan je inspireren. Ineens zie je mogelijkheden waar je nog niet eerder over hebt nagedacht. Met dit complete plaatje in de hand kun je vervolgens kijken hoe je invulling wilt geven aan je werkzame leven.

Allemaal mooie inzichten die een traject over loopbaan bezinning je kan opleveren.

Ben je door het lezen geïnteresseerd in wat een coachtraject voor jou kan betekenen?
Neem contact met me op via het contactformulier.

Hans Huizenga Coaching

Coachen vindt voor een groot deel plaats in het hier en nu. Wat ben je nu aan het doen? Probeer je iets te vermijden? Waar denk je aan? Wat voel je?

Scroll naar top