Coaching voor
young professionals

Coaching

Herken je dit?

Je bent twintiger of dertiger. Na je studie ben je een baan ingerold en je hebt het best naar je zin. Toch zijn er dagen dat je twijfelt. Dan vraag je jezelf af of dit de plek is waar je over 5 jaar nog wilt zitten? Misschien ligt het aan de functie. Of aan wat je bedrijf verkoopt. Of je weet dat je meer in je mars hebt, maar je kan het niet laten zien. Wellicht voelt het alsof je bestemd bent voor wat anders.

Het kan ook zijn dat je vaker twijfelt. Dan weet je misschien al dat je niet op je plek zit. Het geeft stress en het voelt alsof je energie verspilt. Het liefst zou je een time-out nemen om alles eens goed op een rijtje te zetten.

 

Wil je dit?

Je bent meer in controle en hebt het stuur in handen.

Je hebt een proactieve houding op je werk en in je leven en bepaalt waar je heen gaat. Dat lukt je omdat je jezelf goed kent: je hebt helder voor ogen hoe je toekomst eruit ziet en werkt hiernaartoe. Je voelt aan wat bij je past en waar je energie van krijgt. Keuzes maken wordt daarom makkelijker, je weet namelijk beter waarnaar je op zoek bent. Dat betekent dat je ook met een gerust hart “nee” tegen iets kan zeggen.

Hans Huizenga Coaching

Hoe kan ik je helpen?

In een coachtraject van (meestal) vijf gesprekken met daar tussendoor huiswerkopdrachten kan ik je helpen jezelf op de kaart te zetten. 

Ik coach op, zoals dat heet, de bovenstroom en de onderstroom. De eerste omvat wat anderen aan je kunnen zien, dus je gedrag en de omgeving waarin je werkt en leeft. De onderstroom gaat over wat er bij je vanbinnen speelt. Dat zijn de gedachten en gevoelens die je hebt. Maar ook fysieke signalen kunnen een bron zijn van informatie en tenslotte: zingeving.

Als je aandacht aan al deze niveaus besteedt, kom je snel tot de kern. Je ontdekt waar je kracht zit en wat eventuele belemmeringen zijn. Daar ga je in dit coachtraject mee aan de slag.

 

Over mezelf

In mijn werkzame leven geef ik inmiddels 23 jaar leiding aan professionals. Dit doe ik op een coachende manier. Belangrijk vind ik het om voor iedereen in het team een passende rol te vinden. In één op één gesprekken kijken we vervolgens naar hoe iemand verder kan ontwikkelen en doorgroeien. Dat geeft mij het plezier in mijn werk!

De bedrijven waar ik heb gewerkt zijn prestatiegericht. Dat leverde soms behoorlijk wat druk op. Toch is het mij gelukt om mezelf te blijven en trouw te blijven aan mijn waarden, bijvoorbeeld om balans te houden tussen werk en privé. Of bewust een aanbod af te slaan dat niet paste in mijn eigen toekomstbeeld. Hoe ik dat deed?

 

Mijn geheim

Op mijn 28ste heb ik een loopbaantraject doorlopen. Daar werden de vragen gesteld waarover je hierboven hebt gelezen. Het gaf mij een goed inzicht in mijn drijfveren en wat ik belangrijk vind. Dat heeft mij enorm geholpen in mijn carrière en in mijn leven. Ik wist goed wat ik wilde én wat ik niet wilde. Dat gaf duidelijkheid, rust en maakte keuzes maken eenvoudiger.

Twintig jaar later heb ik nog een traject doorlopen. Dat heeft mij eraan helpen herinneren hoe belangrijk het is om zelfinzicht te hebben. Dat is de reden geweest om zelf het coachvak op te pakken. Ik wil jou als twintiger of dertiger graag helpen met het leggen van je puzzel. Durf je het aan?

Contact

   

   
  Logo beroepsregister

  © 2022
  Hans Huizenga Coaching
  KvK 81214111

  Scroll naar top
  Chat openen